Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2015

Прокурор Запорізької області Олександр Шацький: "Ми не згодні з вироком суду щодо розгону запорізького Майдану"

 
Прокуратура Запорізької області готує апеляційну скаргу на вирок Кіровського райсуду м. Кіровограда у справі щодо розгону запорізького Євромайдану через його м’якість, зазначив прокурор області Олександр Шацький. Сьогодні, 13 липня, суд визнав голову Запорізької облради винним та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки та позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки.
Нагадаємо, у вересні минулого року в Кіровограді розпочався судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням голови Запорізької облради та екс-губернатора області за ч.2 ст.28, ч.1 ст.294 КК України (організація масових заворушень за попередньою змовою групою осіб).
Обвинувачення стосовно екс-губернатора Запорізької області було закрито у зв’язку з його смертю. Другому чиновнику державний обвинувач – перший заступник прокурора області Тарас Дяченко просив призначити покарання у вигляді 7 років позбавлення волі та позбавити на 3 роки займати певні посади. Під час судових дебатів голова облради винним себе не визнав та не розкаявся.
- Під час досудового розслідування було зібрано достатньо доказів винуватості голови обласної ради. Ми вважаємо, що за свої діяння чиновник повинен отримати реальне покарання, тому будемо відстоювати свою позицію в апеляційній і за потреби в касаційній інстанціях, - наголосив Олександр Шацький.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3809