Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2015

Арештовано депутата міськради, підозрюваного в хабарництві

За клопотанням прокуратури Запорізької області Орджонікідзевський райсуд обрав депутату Мелітопольської міськради, підозрюваному в хабарництві, запобіжний захід у вигляді взяття під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млн 1196 грн. Його подільнику, помічнику-консультанту народного депутата України, обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Нагадаємо, 19 травня цього року цих осіб затримали на гарячому в одному з кафе м. Мелітополя під час отримання 7 тисяч доларів США. Встановлено, що ці гроші депутат міськради вимагав та отримав через посередника за відкликання з розгляду сесії міської ради проекту рішення про відсторонення виконуючого обов’язки мера міста від посади. Встановлено також, що того ж дня помічник-консультант нардепа отримав 1 тисячу доларів США як винагороду за посередництво при одержанні коштів.
Наразі СУ ГУМВС України в області під процесуальним керівництвом прокуратури області проводить досудове розслідування за ч.3 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі, поєднаному з вимаганням) та ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 КК України (пособництво у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди України).
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3416