Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2015

Прокуратура запобігла витрачанню 1,3 млн грн. через незаконні конкурсні торги

 
Прокуратура Заводського району м. Запоріжжя через суд домоглася визнання недійсними результатів конкурсних торгів щодо реконструкції багатоквартирного житлового будинку на суму понад 1,3 млн грн.
Як повідомила прокурор району Наталя Бондаренко, наприкінці 2013 року управління капітального будівництва Запорізької міськради провело процедуру відкритих конкурсних торгів на закупівлю робіт по реконструкції багатоквартирного житлового будинку. Згідно з процедурою, було визначено приватну фірму – переможця. Однак прокуратура встановила, що посадовці приватного підприємства для досягнення цієї перемоги внесли в офіційні документи завідомо неправдиві відомості, які потім й включили до пропозиції конкурсних торгів. За фактом цього службового підроблення минулого року було розслідувано та передано до суду кримінальне провадження за ст.366 КК України. Одночасно на початку минулого року прокуратура району звернулась до господарського суду Запорізької області з позовом про визнання результатів конкурсних торгів недійсними.
Під час судового розгляду справи прокуратура довела, що рішення комітету конкурсних торгів було прийнято незаконно та порушило економічні інтереси запорізької громади. Суд повністю підтримав позицію наглядового органу і в середині квітня цього року своїм рішенням визнав результати конкурсних торгів недійсними.
Прес-служба прокуратури Запорізької області
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3132