Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2015

«Народний мер Бердянська» проведе за гратами 13 років (ФОТО)

Бердянський міськрайсуд підтримав позицію прокуратури Запорізької області та відправив за грати на тринадцять років 57–річного місцевого жителя, визнаного винним у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України).
Нагадаємо, чоловік, який називав себе «народним мером Бердянська», разом зі своїм подільником був затриманий 25 травня минулого року в Бердянську під час спроби перевезення зброї та боєприпасів до м. Маріуполь. Ще одного зловмисника було вбито під час затримання. Досудовим розслідуванням встановлено, що фігуранти діяли у складі злочинної групи, яка планувала придбати та використати зброю для проведення підривної діяльності проти України та організації масових заворушень на території Бердянська і Маріуполя. Після затримання членів групи оперативники вилучили 73 ящики зі зброєю, в тому числі з автоматами, кулеметами та гранатометами, які були доставлені в Запорізьку область морем з території АР Крим.
За клопотанням прокуратури суд обрав підозрюваним у державній зраді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А в серпні минулого року до суду був переданий обвинувальний акт стосовно «народного мера» за ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами), ч.1 ст.258-3 КК України (сприяння у створенні терористичної групи чи організації).
Прес-служба прокуратури Запорізької області
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 4571