Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2015

Прокуратура відстояла в суді життєздатність Запорізького алюмінієвого комбінату

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд 26 лютого цього року задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Запорізької області та скасував рішення Запорізького окружного адмінсуду про ліквідацію одного з містоутворюючих підприємств – приватного акціонерного товариства «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат».
Як повідомив начальник управління прокуратури області Віктор Гринь, в листопаді минулого року Дніпровське територіальне управління Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України звернулась до суду з вимогою ліквідувати комбінат на підставі того, що активи підприємства менше, ніж встановлений законом мінімум можливого статутного фонду для акціонерних товариств. В грудні минулого року суд задовольнив цю вимогу, а державний реєстратор на підставі судового рішення вніс в реєстр підприємств відомості про те, що Алюмінієвий комбінат перебуває в процесі припинення.
Прокуратура області звернулась з апеляційною скаргою на таке рішення суду у зв’язку з порушенням вимог чинного законодавства під час його прийняття. Зокрема, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку згідно із законом не мала повноважень для звернення до суду з цієї підстави. Окрім цього, під час розгляду справи не була врахована наявність у підприємства заборгованості в сумі близько 1,5 млрд грн. А це фактично порушило законні права суб’єктів господарювання - кредиторів, які мають право на відшкодування своїх збитків.
Апеляційний суд погодився з позицією прокурора щодо відсутності правових підстав для примусового припинення діяльності підприємства та скасував відповідне рішення суду першої інстанції.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3294