Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2015

На Запоріжжі активного учасника терористичної організації «ДНР» засуджено до 9 років ув’язнення

 
Бердянський міськрайонний суд підтримав позицію прокуратури Запорізької області та виніс вирок учаснику терористичної організації «ДНР» у вигляді 9 років позбавлення волі.
Встановлено, що 32-річний раніше засуджений за тяжкі злочини мешканець Донецької області з травня минулого року був активним членом цієї терористичної організації, навіть служив командиром мобільної групи одного з військових підрозділів. Спочатку разом із підрозділом чоловік ніс караульну службу на блокпостах у Донецьку. А на початку серпня минулого року приїхав до Бердянська, маючи завдання дестабілізувати ситуацію в місті. Однак втілити ці злочинні наміри в життя терористу не дали – його затримали оперативники УСБУ в області. Під час обшуку правоохоронці вилучили у злочинця бойову осколкову гранату РГД, а також наркотичний засіб каннабіс.
Зловмиснику було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації та сприянні її незаконній діяльності (ч.1 ст.258-3), зберіганні боєприпасів (ч.1 ст.263), а також наркотичних речовин (ч.1 ст.309 КК України). Суд визнав підозрюваного винним по всіх статтях та призначив йому адекватне покарання.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3127