Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2015

Екс -працівники "Водоканалу" обвинувачуються у розтраті понад 5 млн грн.

Прокуратурою Запорізької області затверджено та направлено до Жовтневого райсуду м. Запоріжжя обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно членів організованої злочинної групи, які обвинувачуються в розтраті більш ніж 5 млн. грн. комунального підприємства «Водоканал».
Слідством встановлено, що ця група діяла на підприємстві протягом 2012-2013 років. До її складу входили троє запоріжців, на той момент службових осіб «Водоканалу» - генеральний директор підприємства, а також начальник та провідний інженер служби забезпечення. Здійснивши кілька масштабних оборудок, вони примудрилися розтратити більше 5 мільйонів гривень з рахунків підприємства. Зокрема, закуповували під виглядом нових фактично повністю зношені труби для ремонту мереж водопостачання в місті. Також були укладені угоди про зберігання цих труб із сторонньою фірмою, хоча комунальне підприємство має відповідні сховища та майданчики для їх зберігання. Окрім цього, посадовці витратили чималі кошти буцімто на закупку обладнання для «Водоканалу», яке на підприємстві з’явилося лише на папері.
В останні дні минулого року членам ОЗГ було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів організованою групою, яке спричинило тяжкі наслідки).
Довідково: санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3586