Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2014

За фактом невиплати зарплати працівникам КП «Основаніє» відкрито кримінальне провадження

За дорученням прокуратури Запорізької області, з метою захисту конституційних прав працівників, Жовтневий РВ ГУМВС України в Запорізькій області вчора, 20 листопада, відкрив кримінальне провадження за фактом невиплати зарплати працівникам запорізького КП «Основаніє» (ч.1 ст. 175 КК України). Про це розповів перший заступник прокурора Запорізької області Олександр Озерянський.
Підставою для цього доручення стали відомості, викладені в місцевих засобах масової інформації, які набули значного суспільного резонансу в Запоріжжі. Працівники підприємства стверджують, що з вересня цього року не отримують належну їм заробітну плату, внаслідок чого борг перед більш ніж 500 працівниками підприємства вже становить 2,7 мільйони гривень. Однак керівництво «Основанія» продовжує витрачати гроші на різні другорядні потреби, зокрема, на ремонт власних приміщень, тощо. При цьому, за даними статистики, органів фіскальної служби та соціального захисту населення, заборгованість із виплати зарплати на комунальному підприємстві відсутня.
Довідково
Відповідно до розділу XІІІ «Перехідні положення» Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 № 1697-VII, з 26 жовтня цього року прокуратура виконує функцію нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами виключно у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді. А згідно зі ст.216 КПК України підслідність кримінальних правопорушень, пов’язаних із заборгованістю по зарплаті, визначена за органами міліції.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3471